Olej kokosowy to bardzo
uniwersalna substancja. Stosuję się ją w kuchni oraz w kosmetyce.
Jeśli rozważamy jego funkcję gastronomiczną to należy zacząć
od jego głównej właściwości. Olej ten nie odkłada się w
postaci tłuszczu w naszym ciele (zawiera 90% tłuszczów
nasyconych). Zatem stanowi idealną propozycję dla wszystkich,
którzy chcą się odchudzić. Ponadto zwiększa wydatek energetyczny
naszego organizmu, co sprzyja spalaniu tłuszczu! Przyjrzymy się
konkretnemu produktowi, Pod lupę bierzemy olej kokosowy virgin,
wyprodukowany w Francji, który oczywiście posiada certyfikaty
kontroli BIO.
Już po samym otwarciu
produktu będziemy mile zaskoczeni, ponieważ olej kokosowy Virgin
wydziela przyjemny intensywny zapach. Produkt idealnie nadaje się do
przyrządzania dań, które określamy ogólnie jako egzotyczne. Jego
wielką zaletą jest to, iż znakomicie wchłania się w potrawę. Z
kolei jego wysoka temperatura spalania sprawia, że smażenie staje
się bardzo komfortowe. Szczególnie polecamy przygotowywanie warzyw
w ten sposób.
Olej kokosowy Virgin
posiada wiele właściwości leczniczych. Przede wszystkim, tak jak
na początku już wspomnieliśmy, pomaga w odchudzaniu. Kolejną jego
istotną właściwością jest jego dobroczynne działanie na serce –
produkt ten wzmacnia mięsień sercowy. Ponadto wspiera także
działanie wątroby. Oprócz licznych zastosowań kuchennych, olej
kokosowy stosowany jest także jako olejek do masażu, więc nic nie
stoi na przeszkodzie, aby użyć go w taki sposób. Doskonale nawilży
i odżywi skórę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz