piątek, 26 lutego 2016

Olej kokosowy virgin - produkt uniwersalny!

Olej kokosowy to bardzo uniwersalna substancja. Stosuję się ją w kuchni oraz w kosmetyce. Jeśli rozważamy jego funkcję gastronomiczną to należy zacząć od jego głównej właściwości. Olej ten nie odkłada się w postaci tłuszczu w naszym ciele (zawiera 90% tłuszczów nasyconych). Zatem stanowi idealną propozycję dla wszystkich, którzy chcą się odchudzić. Ponadto zwiększa wydatek energetyczny naszego organizmu, co sprzyja spalaniu tłuszczu! Przyjrzymy się konkretnemu produktowi, Pod lupę bierzemy olej kokosowy virgin, wyprodukowany w Francji, który oczywiście posiada certyfikaty kontroli BIO.

Już po samym otwarciu produktu będziemy mile zaskoczeni, ponieważ olej kokosowy Virgin wydziela przyjemny intensywny zapach. Produkt idealnie nadaje się do przyrządzania dań, które określamy ogólnie jako egzotyczne. Jego wielką zaletą jest to, iż znakomicie wchłania się w potrawę. Z kolei jego wysoka temperatura spalania sprawia, że smażenie staje się bardzo komfortowe. Szczególnie polecamy przygotowywanie warzyw w ten sposób.

Olej kokosowy Virgin posiada wiele właściwości leczniczych. Przede wszystkim, tak jak na początku już wspomnieliśmy, pomaga w odchudzaniu. Kolejną jego istotną właściwością jest jego dobroczynne działanie na serce – produkt ten wzmacnia mięsień sercowy. Ponadto wspiera także działanie wątroby. Oprócz licznych zastosowań kuchennych, olej kokosowy stosowany jest także jako olejek do masażu, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby użyć go w taki sposób. Doskonale nawilży i odżywi skórę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz